RACAS uplogo 0RACAS uplogo 1Regio Astrologiae
Collegium Artis Siderum
(Csillagtudom√°nyi Egyes√ľlet)
ÔĽŅ
Kateg√≥ri√°k: [ NYIT√ďLAPOK ] [ DOKUMENTUMOK ] [ TAGS√ĀG ] [ OKTAT√ĀS, ELŇźAD√ĀSOK, RENDEZV√ČNYEK ]
KERES√ČS
a  racas.hu  lapjain
 
(jelen ablakba nyílik)
OKTAT√ĀS, ELŇźAD√ĀSOK, RENDEZV√ČNYEK

iskol√°k

Gyakorlati K√©rdŇĎasztrol√≥gia

K√©rdŇĎasztrol√≥gia kezdŇĎknek

Valódi Asztrológia a Középkorból


tanfolyamok

Asztro·IT

Asztrológia alapozó tanfolyam

Pontosítás és elemzés

Prognózismódszerek

Elekció tanfolyam

Karmaasztrológia

Karma a szinasztri√°ban

Meditációs kurzus

Multiplanetáris numerológia


Minden tartalom
(C) R.A.C.A.S. (R)
2005-2021Szavazz r√°m @ Asztrol√≥gia, horoszk√≥p - AsztroM√≥kusl√©trehozva: 2007.J√ďL.31.KE.; 23.32 CEST; Budapest.HU
(Kapcsok)


Nyomtat√°shoz val√≥ v√°ltozat megnyit√°sa √ļj ablakban

Asztro·IT tanfolyam
avagy: számítástechnika csillagtudósoknak

IsmertetŇĎ

Napjainkban, a t√∂bbi tudom√°nyter√ľlethez hasonlatosan a sz√°m√≠t√°stehnika, a sz√°m√≠t√≥g√©p haszn√°lata igen elterjedt m√°r az asztrol√≥gusok √©s az asztron√≥musok k√∂r√©ben is. Ez azonban m√©gsem jelenti azt, hogy tiszt√°ban lenn√©nek azzal, hogy mik√©nt tudn√°k a lehetŇĎ leghat√©konyabban kihaszn√°lni annak lehetŇĎs√©geit, sŇĎt sokszor esetleg egy√°ltal√°n nem is √©rtenek a sz√°m√≠t√≥g√©phez, csak k√©nyszerŇĪs√©gbŇĎl haszn√°lj√°k, √©s nincsenek tiszt√°ban az alapfogalmaival.

Ezen a helyzeten szeretn√©nk v√°ltoztatni e tanfolyamunkkal, el√©rni azt, hogy egy megtŇĪrt "feketedoboz" helyett egy szerethetŇĎ √©s elsŇĎsorban val√≥ban k√∂nnyen, gyorsan √©s ez√°ltal j√≥l haszn√°lhat√≥ eszk√∂zz√© v√°ljon a sz√°m√≠t√≥g√©p a csillagokkal foglalkoz√≥k sz√°m√°ra is.

Az oktat√°s keret√©ben a sz√°m√≠t√°stechnika, a sz√°m√≠t√≥g√©p √©s haszn√°lat√°nak legfontosabb elm√©leti √©s gyakorlati alapjait tanulhatj√°k meg a hallgat√≥k. A tanfolyamnak csak az a c√©lja, hogy a haszn√°lat k√∂nnyen √©s gyorsan menjen, teh√°t nincs ok aggodalomra, nem lesz sz√≥ semmif√©le √©rthetetlen bŇĪv√©szked√©srŇĎl, a l√©nyeg csakis a haszn√°lat elsaj√°t√≠t√°sa √ļgy, mint egy aut√≥vezetŇĎi tanfolyamon az aut√≥vezet√©s√©.

Ezut√°n a Windows-alapok k√∂vetkeznek, majd megismerked√ľnk az Office (Word, Excel) √©s Internet (b√∂ng√©sz√©s, levelez√©s, let√∂lt√©s, felt√∂lt√©s) legfontosabb lehetŇĎs√©geivel.

Term√©szetesen e r√∂vid, √°m rendk√≠v√ľl sz√ľks√©ges √©s hasznos alapoz√°s ut√°n k√∂vetkezik a legelterjedtebb csillagtudom√°nyi programok (Placidus|Nostradamus, Urano, Solar Fire, Stellarium stb.) felhaszn√°l√°s√°nak ismertet√©se √ļgy, hogy azokat min√©l hat√©konyabban, egyszerŇĪbben √©s gyorsabban lehessen haszn√°lni, √≠gy a tanfolyam ut√°n m√°r nem okozhat gondot, ha esetleg valamit be szeretn√©nk √°ll√≠tani egyik-m√°sik programon, vagy ak√°r a Windows-on, net√°n feltelep√≠teni egy √ļjabb programot. ElŇĎk√©pzetts√©gk√©nt pedig csak annyi sz√ľks√©ges, hogy a jelentkezŇĎ legyen tiszt√°ban azzal, hogy a sz√°m√≠t√≥g√©p √°rammal mŇĪk√∂dik. De tulajdonk√©ppen m√©g ez sem fontos... :-)

Információk

A tud√°st √°tadja: ifj. Gimesi Andr√°s (99astro).

A tanfolyam hetente egyszer két órában tartott foglalkozások formájában 12 alkalomból áll, ami így 12 hetet, azaz kb. három hónapot jelent.
Minden foglalkoz√°st sz√°m√≠t√≥g√©p √©s kivet√≠tŇĎ seg√≠ts√©g√©vel tartunk.

A tanfolyam teljes d√≠ja 36000 Ft, amely egyben fizetendŇĎ legk√©sŇĎbb az elsŇĎ foglalkoz√°son.
Egyes√ľleti tagok r√©sz√©re a d√≠j csak 30000 Ft, amely k√©t r√©szletben is fizethetŇĎ (15000 Ft az elsŇĎ, majd 15000 Ft negyedik foglalkoz√°son).

Jelentkezés

ElŇĎzetes jelentkez√©s kit√∂lt√©se √©s elk√ľld√©se a k√∂vetkezŇĎ tanfolyamra

T√∂bb, mint 60 kateg√≥ria k√∂z√∂tt kereshet √©rdekl√īd√©si k√∂r√©nek megfelel√ī honlapokat. Ha n√©pszerus√≠ten√© honlapj√°t akkor is l√°togasson el ide!